Petőfi Baráti Társulás 2021-es tevékenysége második felének kulturális rendezvényei közül elsőként június 25-én 19 órai kezdettel a királyfiakarcsai Cserkészliget szabadtéri színpadán neves operett, musical énekesek, Becse Szabó Ilona, Ress Hajnalka és Ocsko Aladár varázslatos másfél órás előadásukkal szórakoztatták a mintegy 80 fős csallóközi magyar közönséget.
A rendezett, szép liget akár egy szigetnek tűnve nyújtott kellemes helyszínt a lágyan ringadózó fák lombja alatt a szabadon szárnyaló gyönyörű dallamoknak. Érzékelhető módon nem maradt el a katarzis! Emellett felemelő érzés volt megtapasztalni a közösségi összetartozást, azt az örömöt, amellyel fogadták egymást a rég nem látott barátok, kollégák, ismerősök.
Példaértékű a Petőfi Baráti Társulás tevékenysége, magyarságmegtartó ereje. Már csak a fiatal generációt kellene bevonzani, hogy legyen a közép és idősebb generáció után folytatása a magyar közösség megmaradásának.
Bízom abban, hogy a jövőben az emberek magukkal hozzák gyermekeiket, unokáikat, mert csak így tudjuk biztosítani a Petőfi Baráti Társulás jövőjét és a magyarság megmaradását.
És máris kihívás lehet a fiatalok számára is a következő érdekes rendezvény, amelyre 2021. július 15-én 18 órai kezdettel kerül sor az egyházkarcsai római katolikus templomban, ahol a neves magyar, világhírű agysebész professzor, Dr. Csókay András lesz a meghívott vendég, előadó.
Bízunk abban, hogy nagyon sok embert odavonz Dr. Csókay András csodálatra méltó személyisége, munkássága.

Molnár Ilona
PBT örökös tagja

This entry was posted on hétfő, június 28th, 2021 at 18:31 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.