Archive for január, 2015

Hajdú LászlóEmlékezés Hajdú Lászlóra, a PBT aktív, fiatal tagjára
( 1958 – 2015 )

Sokszor kérdezzük, miért múlik el az élet, miért van az, hogy nincsen visszaút. A mulandóság ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Mindnyájan érezzük, milyen gyorsan múlik egyik év a másik után. Ha a természetben bárhová is nézünk, bárhová is lépünk, mindenhol találkozunk a mulandósággal, akár egy – egy falevél, elhervadt virág, vagy leesett madárka képében.
Igen, tudjuk. Mégis, mikor szomorú hírt hallunk, összeszorul a szívünk. Ez történt 2015. január 16-án is, amikor Laci halálhíréről értesültünk. Felfoghatatlan és hihetetlen hír.
Csak azt mondogattuk egymásnak, nem hiszem el, nem lehet igaz, hisz nemrég beszéltem vele, nemrég találkoztunk….
Mindenkit mély fájdalommal sújtott ez a tragédia. A családtagokra, a hozzátartozókra is gondoltunk, akik most mély gyászban élnek. Évikét, Lacust és a feleséget Évát, segítse a jó Isten ezekben a gyászos napokban és nehéz mondani, kimondani hogy az apa, a férj, Laci már az örök Isten ölelő karjában pihen Egyházkarcsán.

Laci, míg éltél szerettünk, míg élünk nem feledünk. Nyugodj békében!

2015. január 23-án a feleség, Éva e-mailben írt a barátokhoz, ismerősökhöz, melynek szövege a következő:

Kedves barátaim, ismerösök,

Mindenkinek szeretném megköszönni magam és gyermekeim nevében, hogy együtt éreztek velünk mély fájdalmunkban.
Január 16.-án ért tragédia nagyon lesújtott bennünket. Laci sok tervvel indult a 2015-ös évnek, márciustól másik munkahelyre ment volna dolgozni , lélekben nagyon készült rá.

A gondolatai és mondatai mindig ” Ěvike, Lacus és a feleségem ” szavakkal indult. Értünk élt, lélegzett, dolgozott.

Elfáradt a kéz mely értünk dolgozott, elcsitult a szív, mely értünk dobogott.

Kérem mindenki emlékezzen rá úgy, amilyen volt, becsületes, példás családi életet élt, csendes, és nagyon szeretett táncolni.

üdvözlettel

Éva

6
jan

a PBT első féléves programja

Posted by: magdi    in Nincs kategorizálva

Tisztelt Tagság !

Advent van , várakozással teli időszak! Várjuk a karácsonyt, kis Jézus születését a szeretet,a békesség a család ünnepét. Majd várjuk az új esztendőt és reménykedünk, hogy a jó Isten mindnyájunknak ad kellő erőt, jó egészséget, türelmet és kitartást a ránk bízott feladatok maradéktalan ellátásához.
E feladatok egy részének szeretnék megfelelni én is , mikor e hírlevéllel fordulok a Tisztelt Tagság felé, amelyben szeretném ismertetni a 2015 – ös esztendő első félévének a programját.

PBT első rendezvényére január 17-én kerülne sor , amikor egy közeli , nagyon modern és látványos borpincét látogatnánk meg. Indulás este 17 órakor Királyfiakarcsáról illetve 17.10 – kor DS – ről. A borkóstoló ára vacsorával és az utazással egyetemben személyenként 20 euró.

2015.01.25 –én a királyfiakarcsai kultúrházban délután 15.00 órától fogjuk ünnepelni a Magyar Kultúra Napját. Az előadás után kerül sor a tagsági illeték befizetésére, illetve a kirándulások feljegyzésére.

Február 28-án az Operettszínházba tervezünk látogatást a Szép nyári nap című musicalre. Indulás Királyfiakarcsáról 11.45 órakor. Részvételi díj 45 euró.

2015.02.21 én 14.00 órától a királyfiakarcsai kultúrházban kerül sor a hagyományos karcsai borversenyre.

2015.03.07. reggel 8 órától disznóvágás a cserkészligetben. Részvételi díj 10 Eur.
2015.március 15 –én délután 15.00 órától a királyfiakarcsai kultúrházban fogunk emlékezni az 1848-49 –es forradalomra és szabadságharcra

2014.04.04- én délután 14.00 órától brigádot tartunk a cserkészligetben. Sajnos brigádainkon egyre kevesebben vesznek részt, ezért szeretném , ha e téren pozitív változás állna be. Megértésüket előre is köszönöm szépen.

2015. 05.09-én délután 15.00 órától lábtenisz bajnokságot illetve majálist tartunk a cserkészligetben.

Május 23 –án este 18.00 órától borkóstolós est a cserkészligetben.

2015. 05. 29 – 31. Kirándulás Krakkóba.
6.00- Indulás Királyfiakarcsáról, majd Dunaszerdahelyről – Nagyszombat – Zsolna – Krakkó útvonalon. Délután 13 óra körül érkezés Krakkóba. Mindjárt a belvárosba megyünk. Wawel székesegyház, tüzet okádó sárkány, Királyok útja, Főtér, Posztócsarnok, Jagello egyetem főépülete, Mária templom, Barbakán. Este 19. 00 órakor szállás elfoglalása, vacsora. Második nap kirándulás Auschwitzba, amely az egész napot kitölti. Harmadik nap. Krisztusi irgalmasság székesegyház meglátogatása a Lagiewnik városrészben. Wieliczka – sóbányák megtekintése majd indulás haza. A kirándulás ára a későbbiek folyamán válik ismerté. 2014.06.07. –én Nyári Etyek-i piknik. Indulás délelőtt 10,45 –kor Dunaszerdahelyről majd Királyfiakarcsáról.

2014.06.27. Egy napos kirándulás a Pénzesgyőri barátaink szervezésében. Az útirány a későbbiek folyamán válik ismerté.

Nyáron július 28. – augusztus 2- a között ( 6 nap / 5 éjszaka félpanziós elátással, hajókirádulással, idegenvezetéssel ) nagy Benelux utat tervezünk a Pepitatours utazási irodával. Elhelyezés 2 x Nürnberg környékén 3* – os szállodában, 3 x Bredában a hotel Campanilli***- ben. Ellátás: büféasztalos reggelik és felszolgált 2 fogásos vacsorák.
Program : 1.nap: reggeli ( 7.00 ) indulás után délutáni Nürnbergi séta ( szállás és étkezés a város közelében )
2. nap: Luxemburg város idegenvezetéssel, szabad program( továbbutazás Bredába, szállás ,étkezés.
3. nap: Amsterdam belvárosa helyi idegenvezetéssel, pihentető hajókirándulás a csatornákon rengeteg látnivalóval – múzeumlátogatási lehetőség: Van Gogh, Rijkmuseum…, Volendam- festői kisváros levezetésként, fapapucskészítés, sajtkészítés és kóstoló…
4.nap: Brüsszel belvárosa helyi idegenvezetéssel ( Grand place – városháza, céhek házai, Manneken Pis, Jeanekken Pis, Dóm, Királyi Palota, Opera, Atómium.) Antwerpen belvárosa helyi idegenvezetéssel( Városháza, katedrális, régi kikötő )
5. nap : Breda belvárosa röviden, indulás hazafelé. ( Szállás és étkezés Nürnberg – Passau közelében )
6. nap: Passau – közös séta a belvárosban, majd indulás haza. ( esti érkezés- kb 20.00)
Remélem a 2015 – ös esztendő első félévének a programja elnyeri ar Önök tetszését, mindenki talál saját ízlésének és pénztárcájának megfelelő kirándulást . Szeretném még felhívni a tisztelt Tagság figyelmét még az idei két rendezvényünkre: december 21 –én délelőtt 11 órától az egyházkarcsai templomban a Nádszegi Forrás énekkar ad ádventi koncertet illetve szeretettel invitálom Önöket előszilveszterezni Pénzesgyőri barátainkhoz december 29-én.
Befejezésül szeretném megköszönni egész éves aktivitásukat, segítségüket , támogatásukat.
Továbbra is kérem Önöket, hogy a 2015 –ös esztendőben is az adójuk 2 százalékával járuljanak hozzá Társulásunk támogatásához.

Kedves Mindnyájuknak áldott, békés, kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog, eredményekben gazdag új esztendőt kívánok, sok- sok szeretettel.

Erdős Péter