Archive for november, 2021

8
nov

G Y Á S Z H Í R

Posted by: magdi    in Nincs kategorizálva

“Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.”
(Ady Endre)

A Petőfi Baráti Társulás vezetősége mély fájdalommal tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Gódány Piroska néni 90 éves korában elhunyt. A részvétünket kifejezve osztozunk a család fájdalmában.

Temetése 2021. november 12-én, pénteken 14,00 órakor lesz az amadékarcsai temetőben.
Köszönet mindazoknak, akik Piroska nénit az utolsó útjára elkísérik.

Emlékét megőrizzük!

Petőfi Baráti Társulás elnöke: Erdős Péter

Október elejével Csallóköz – Felvidék-szerte kezdetüket vették az aradi vértanúk emléknapja alkalmából rendezett különféle programok és megemlékezések.
A Petőfi Baráti Társulás vezetősége és tagsága a királyfiakarcsai Cserkészligetben október 3 -án tartotta az ünnepi megemlékezését. A tagok mellett Karcsaország lakói, Wurczell Zoltán Királyfiakarcsa polgármestere, továbbá a szomszédos településekről érkezők a jelenlétükkel megtisztelték az októberi emléknapot.
Az aradi vértanúk napján a bátorságra és nemzetünk szabadságvágyára emlékezünk. 1849. október 6-án Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét végezték ki.
A megemlékező ünnepi beszédet Gubík László, a Szövetség a Közös Célokért elnöke mondta.
Kuczmann András előadásában, Gágyor Péter Imre: Arad című verse hangzott el.
Az aradi vértanúk utolsó mondatainak elhangzása után mécsesek elhelyezése történt, Nagy Géza fafaragó által készített alkotásnál.
A megemlékezés a Himnusz énekével zárult.