Újévi gálakoncert „Karcsaországban”
Írta:
Szerencsés Magdolna 2020.01.03
megjelent: www.felvidek.ma

A siposkarcsai faluházban január elsején mindig különleges szerepet kap a zene. Az Egyházkarcsai Önkormányzat és a Petőfi Baráti Társulás szervezésében idén ötödik alkalommal rendeztek újévi gálakoncertet.
Ünnepi beszédet Gódány László, Egyházkarcsa polgármestere és Erdős Péter, a Petőfi Baráti Társulás elnöke mondott. Az újévi gálakoncert, amely minden alkalommal valami különlegességet nyújt, idén is jó hangulattal, zenei sziporkákkal kápráztatta el a közönséget. A gálakoncert „Karcsaország” kiemelkedő kulturális eseményének számít.

A zsúfolásig megtelt teremben a program a Komáromi Kamarazenekar tolmácsolásában Johann Strauss Tavaszi hangok című keringőjével vette kezdetét, Medveczky Szabolcs karmester vezetésével. Az est folyamán a Kamarazenekar lelki örömökkel töltötte el a közönség szívét. Gyönyörűen csokorba kötött operett- és operaegyveleg csendült fel az Opera Trio (Kollár Katalin, Kevicky Tünde, Kovács Nagy Andrea), Mészáros János Elek, Jakuba Šeniglová és Wurczer Péter előadásában.

A közismert Opera Trio számára immár hagyománnyá vált a siposkarcsai újévi koncertezés, repertoárjukban részletek csendültek fel a legkiválóbb opera- és operettszerzők (Robert Stolz, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Giacomo Puccini) műveiből.

A Pozsonyi Konzervatórium hallgatói, Jakuba Šeniglová (szoprán) és Wurczer Péter (tenor) megragadó könnyedséggel énekelték Lehár Ferenc és Kálmán Imre klasszikusnak számító sikerszámait.

Az est meglepetésvendége Mészáros János Elek, a 2012-es Csillag születik győztes operaénekese volt, aki megnyerő eleganciával, kellemes hangjával pillanatok alatt belopta magát a nézők szívébe. Az énekszámok előtt székely viccekkel is fűszerezte előadását.
Az Opera Trio tagjaival örökzöld duettet adtak elő. Mészáros János Elek a koncert során a saját versét is elszavalta, Ha valamit mondanod kell címmel. Az est folyamán a sokszínű válogatás mellett elhangzott tőle a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország is, majd mikor Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám, hazám című áriát énekelte, méltán kapott vastapsot.

A gálakoncert előkészületeiért köszönet illeti Németh Erzsébetet és lányát, akik díszbe öltöztették a faluház termét, továbbá Weisz Gábort a hangosítás biztosításáért. A lendületes, igényes és a legapróbb részletekig kidolgozott gálakoncert magával ragadta a közönséget.
A rendezvény védnöke Gódány László, Egyházkarcsa polgármestere volt.

This entry was posted on péntek, január 3rd, 2020 at 19:04 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.