“Ma a halottak napja van! Nem a csüggedés merev fájdalmával, de a kegyelet meghatottságával lépünk e hantokhoz, s egy könnyet ejtünk… rájok, koszorú gyanánt…
Ez a könny, mely beszivárog a rögökön át az életrehívó emberi akarat igaz csöppje… súgja meg a halottaknak valamennyink hívó üzenetét”.
Mikszáth Kálmán gondolatával köszöntöttük a Cserkészligetben megjelent emlékezőket, hogy közösen emlékezzünk meg a Petőfi Baráti Társulás elhunyt tagjairól.

Halottak napja és mindenszentek ünnepének két egymást követő napja a temetőlátogatásról és az emlékezésről szól. Általános szokás, hogy mindenszentek napján rendbe tesszük, virággal díszítjük sírjainkat, amelyeken gyertyát, mécsest gyújtunk a halottak üdvéért.
Különös napok ezek. Találkozni megyünk a sírokhoz, hiszen a szeretteink a szívünkben mélyen élnek. Ezekben a napokban a gyász, az emlékezés fájdalmas. Visszahozhatatlan idők, évek, történések, események, örömök egy része a szeretteink halálával elveszett. Egy reményünk marad: a hit. Hinni, hogy az élet megy tovább, az emlékezés az idő múlásával gyógyítja a sebeket és szépíti a megélt napokat.
A gyertya fénye, az örök világosság fényeskedjék nekik!

Az elhunyt tagtársaink üdvéért mécseseket helyeztünk el a Ligetben álló nagykeresztnél. Akikre szeretettel gondolunk a következők:
Rabai Anna – Királyfiakarcsa
Kürthy Béla – Dunaszerdahely
Póda Albert – Albár
Balogh Mihály – Győrság
Görcs Terézia – Etrekarcsa
Somogyi Attila – Erdőhátkarcsa
Noszek Alojz – Dunaszerdahely
Pongrácz Ernő – Szentmihályfa
Lelkes Mária – Dióspatony
Surányi László – Dunaszerdahely
Majthényi György- Etrekarcsa
Hajdú László – Szentmihályfa/Egyházkarcsa
Puha Kornélia – Kulcsárkarcsa
Bartal György – Etrekarcsa
Mészáros Klára – Királyfiakarcsa
Páder Gyöngyi – Pénzesgyőr
Csiba Ottó – Dióspatony
Bokros Eleonóra – Pinkekarcsa
Ürögi Antal Tamás – Nagyudvarnok
Balogh László – Dunaszerdahely

Nyugodjanak békében!

This entry was posted on vasárnap, november 3rd, 2019 at 11:10 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.