2011. június 15-én Erdőhátkarcsán, a PBT székházában Antal Tamás, /ki utazónak mondja magát / „ Úton lenni jó“ c. könyvének bemutatására és élménybeszámolójára került sor. A könyv a Lilium Aurum Kiadó által jelent meg 2010-ben, mely Tamás utazásainak utolsó 3 évét foglalja magába. Az érintett helyszínek, területek, országok a következők: Kilimandzsáró, a Pireneusok, Nepál, Himalája, Kuba, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Ladakh, Dolomitok, Izland, Irán, Peru. A könyv alázatról, emberekről, kitartásról, korlátokról, túlélésről szól. A könyv szerzője ezen az estén vetítéssel, képekkel illusztrálva Perut mutatta be nekünk. Ahogy elmondta számára legszebb terület Dél-Amerika. Járt az inkák fővárosában, Cuzco-ban, mely város neve kecsuán nyelven azt jelenti: a világ közepe. A terület ma is élő történelem, ahol a helyi indiánok az ősi hagyományok szerint élnek, megőrízték a kultúrájukat. Bemutatta nekünk Peru egyik legszebb romvárát a Machu Picchu-t is. Machu Picchu 2,430m tengerszint feletti magasságban áll, a világ egyik legszebb turistacélpontja. A leglátogatottabb dél-amerikai turistalátványosságnak számító romváros. Közepén egy trópusi hegyi erdő húzódik rendkívül szép környezetben. Machu Picchut az inkák az Istenek lakóhelyének nevezik. Az utazása alkalmával megcsodálhatta a világ legszebb hegyét, az Appamayot. Az előadása alatt, a képek segítségével mi is megfigyelhettük, hogy Peruban milyen hatalmas a természet ereje, milyen csodás vízesésekkel rendelkezik. A lakosság főleg földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkozik. Ezen az estén egy új dolgot, információt is megtudhattunk a növénytermesztésükkel kapcsolatban, elsősorban a krumpli termesztését illetően. Ugyanis itt hallottuk, hogy a peruiak 2000 fajta krumplit ismernek.

A PBT köszöni Antal Tamásnak az élménybeszámolót, további sikeres, kalandos új utakat kívánva neki.

A könyvbemutató végeztével a PBT elnöke informálta a jelenlévőket a szervezési programról, az előkészületekről, ugyanis augusztus 13-án és 14-én, kétnapos rendezvény keretén belül ünnepelné meg a PBT a megalakulásának 10 éves évfordulóját. Ez a rendezvény sok munkával, szervezéssel jár, mindannyiunk számára széppé és teljessé szeretnénk tenni ezt a kerek évfordulót. Ezzel kapcsolatban július 22-én lesz tagsági gyűlés a Cserkészligetben, melyre minden PBT tagot várunk.

kepek http://picasaweb.google.com/petofitarsulas2/AntalTamasKonyvbemutatojaEsPeruIElmenybeszamoloja

This entry was posted on vasárnap, június 26th, 2011 at 18:58 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.