2018. december 16-án, a Petőfi Baráti Társulás szervezésében adventi koncertre, és a 2018-as év örökös tagjának köszöntésére került sor az egyházkarcsai római katolikus templomban.
Taps, öröm, meghittség jellemezte a dunaszerdahelyi Szent György kórus adventi koncertjét, Érsek Rezső és Kollár Katalin karmesterek vezényletével.
Érsek Rezső orgonakísérete, Bazsó Horváth Zsuzsanna fuvolajátéka, valamint Boráros Pál hegedűszólója nagyban hozzájárultak a kórus fellépésének sikeréhez, megtöltve a termet a várakozás hangulatával. Szólót énekeltek: Kollár Katalin, Balogh Renáta és Bokros Marianna. Köszönet mindnyájuknak!

Az est folyamán a PBT 2018-as év örökös tagjának köszöntésére is sor került. A köszöntés helyszíne, a katolikus templom is különleges volt, ahol, mint tudjuk, néha a csend is lehet olyan csodálatos, mint bármilyen dallam.

2018-ban a Petőfi Baráti Társulás örökös tagja Molnár Ilona tanárnő, igazgatónő.

Részlet az ünnepelthez szóló méltatásból ( Szerencsés Magdolnától):
„A Kárpát-medencében annyi csoda vár felfedezésre, Molnár Ilonának köszönhetően olyan helyeket, embereket ismerhettünk meg, ami nem múlhat el, csak úgy, nyomtalanul. Sokat tett azért, hogy kíváncsiak legyünk arra a világra, amit addig személyesen nem is ismertünk. Elsősorban Vajdaságra és Kárpátaljára gondolok. Hihetetlen optimizmussal, hittel és energiával szervezte Csehország, Lengyelország, Erdély és Ausztria útjait is. Általa olyan helyeken is észrevettük a szépet, ahol mások semmit sem látnak.
De szervezett kiállítást is, amely a gazdag tárával színesítette a Társulás életét. Nem beszélve arról, hogy folyamatosan ír és tudósít a megélt eseményekről.
Igazi közösségi ember, kiemelkedő példakép. Értékmentő pedagógiai munkáját segítőkész cselekedete jellemzi, mely elkötelezettséggel párosul. Fáradhatatlanul tesz a közjóért, az évek során rengeteg törődést, figyelmet, szeretetet kaptunk tőle. Az elégedettség volt a legnagyobb gazdagság számunkra.
Hálás köszönet a párjának is, aki mindenben segíti, támogatja őt.
Egy ismeretlen erdélyi fafaragó gondolatával mondok köszönetet:
Legyen előtted mindig út,
Fújjon hátad mögül a szél,
Melegen süsse arcodat a nap,
Az eső puhán essen földjeidre,
S míg újra találkozunk,
Hordozzon tenyerén az Isten.“
Molnár Ilona tanárnőt – örökös tagot – a PBT elnöke, Erdős Péter is köszöntötte.

Molnár Ilona a következő szavakkal, gondolatokkal mondott köszönetet:
Tisztelt Petőfi Baráti Társulás, Elnök Úr, Kedves Barátaim!

“Aki hisz a közösség erejében, az csak optimista lehet. A Petőfi Baráti Társulást olyan emberek alkotják, akik optimisták. Ennél fogva ez a Társulás egyedülálló nemcsak a régióban, hanem azon túl is. Ez a közösségi szellem ragadott magával a Társulásba. Mivelhogy a világon mindenkinek hinnie kell abban, hogy képes olyasmit nyújtani, amit a világ nélküle nem kapna meg. Ez a hitvallásom alakította, vezérelte kapcsolatom a Társulással. Meggyőződésem, hogy a Petőfi Baráti Társulás tagjai között olyan kapcsolatok alakultak, melyek elkísérik az embert élete végéig. Hálás vagyok Erdős Péternek, a Társulás elnökének, hogy megnyitotta előttem a lehetőséget, hogy ennek az összetartó közösségnek a tagja lehessek. S annak, hogy kiérdemeltem a Társulás tagjainak a bizalmát és a Petőfi Baráti Társulás örökös tagja lehetek, nagy öröm számomra és megtiszteltetés, melyet köszönök.
Több mint 40 évet töltöttem az ifjúság nevelésében, kulturális rendezvények szervezésében, így nem esett nehezemre, hogy alkalmanként bekapcsolódhassak egy-egy út megszervezésébe a Társulás tagjai részére. Szívesen és örömmel tettem azt, s ha a jövőben lesz alkalom, nekem pedig egészségem, akkor utazunk tovább együtt a Kárpát-medencében, keressük a régmúlt gyökereket, melyek nekünk szárnyat adnak ahhoz, hogy együtt tapasztalhassuk meg azt, hogy a legszebb emlék a szeretet, amelyet mások szívében hagyunk magunk után.
Nagyon köszönöm a megtisztelő bizalmukat és figyelmüket.”

This entry was posted on kedd, december 18th, 2018 at 16:50 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.