2018. január elsején hatalmas sikert aratott a III. újévi gálakoncert a siposkarcsai művelődési házban. A gálakoncert az egyházkarcsai Önkormányzat és Erdős Péter vezette Petőfi Baráti Társulás szervezésében került megrendezésre. A rendezvény védnöke Gódány László, Egyházkarcsa polgármestere.

A bevezető után az ünnepi beszéd Egyházkarcsa polgármesterétől hangzott el, a pohárköszöntőt Erdős Péter, a Petőfi Baráti Társulás elnöke mondta.

A gálakoncert fellépői az Opera Trio három szoprán énekesnője: Kollár Katalin, Kevicky Tünde, Kovács Nagy Andrea, valamint két tenor énekes: Elek Tibor Zsolt és Forró Attila voltak. Az Opera Trio néhány évvel ezelőtt alakult, azzal az indíttatással, hogy nagyszabású zenekaros koncertekkel szórakoztassák az opera és operett kedvelő közönséget. Mindhármuknak a család, a munkájuk mellett, a zene, az éneklés és a fellépések töltik ki az életüket. Elek Tibor Zsolt korábban a Győri Nemzeti Színház tagja volt, jelenleg Bécsben, mint balettmester dolgozik. Forró Attila a Győri Nemzeti Színház énekkari tagja. Az énekeseket a komáromi Kamarazenekar kísérte Medveczky Szabolcs karnagy vezényletével. Jelenleg Medveczky Szabolcs karmester és zeneszerző a kamarazenekar művészeti vezetője, aki 2012-től magyar kultúra díjas.

Az est folyamán a neves táncos-páros: Pinezits József (Győr – magántanár, koreográfus) és Pinezits Pőcze Éva is bemutatkoznak, szépen megformált, koreografált táncaikkal.

A közönség lelkes tapsviharától kísérve olyan feledhetetlen és fülbemászó dallamok csendültek fel, mint a: ” Minden vágyam, Emlékszel még, Délibábos Hortobágyon, a jányok, a jányok, Hajmási Péter, Hajmási Pál, Londonban hej, Szép város Kolozsvár, Ringó vállú, Cintányéros cudar világ stb.
A gálakoncert sokszínűségével vonultatta fel az operaslágerek örökzöld dallamait is, mint: Hazám, hazám, Oscar áriáját (Álarcos bál), Csak ennyit kérek én (Operaház fantomja) stb.

A gálakoncert első része után a tombola húzására került sor. A nyertesek belépővel gazdagodtak a budapesti Operettszínházba, Offenbach: Kékszakáll című darabjára.

Majd a Pósfa zenekar következett, akik a 2017-es Fölszállott a páva legjobb zenekar díját nyerték el. A közönség állva, szűnni nem akaró tapssal jutalmazta őket, az elért sikerüket.

A koncert második részében az opera- és operett műfajtól kicsit eltérően, Louis Armstrong közismert slágere, a „milyen szép a világ“ hangzott el az Opera Trio előadásában.
„…Ha zöldebb a fű, ragyog a fény, s a könnyű szél arcomhoz ér, akkor hadd mondjam el, melyen szép a világ…“ Ezzel a dallal mondott énekben köszönetet az Opera Trio a Pósfa zenekarnak, másrészt a közönségnek is, hogy „…szép a világ, legyen szép a világ mindenkinek…“

A III. újévi gálakoncert csodálatos élményt nyújtott és a varázslatos, színes, könnyed slágerekkel meghódította a teltházas közönséget. A gálakoncert a himnusz énekével zárult.

Az egyházkarcsai Önkormányzat és a Petőfi Baráti Társulás köszöni mindazon személyek segítségét, támogatását, akik a szervezési, rendezési munkákból kivették a részüket.

This entry was posted on kedd, január 2nd, 2018 at 09:08 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.