A királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás – ahogy eddig minden évben – az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére március 12-én megemlékezést tartott a helyi kultúrházban. A PBT tagjain, a falubelieken, az ismerősökön kívül magyarországi vendégek is megtisztelték a karcsai eseményt.
Tisztelettel köszöntöttük: dr. Erdődy Gábort, az ELTE rektorhelyettesét és feleségét E. Csorba Csillát a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét, Kosztolányi Gyulát és családját Dabasról, a Kismegyeri Napóleon Hagyományőrző Egyesület képviselőit Mednyánszky János vezetésével, Tóth Andrást és feleségét Zalagyömörőről, Gányovics Jana polgármesternőt, Kiss Mártát a Híd Párt képviseletében, valamint Boros Károly plébános urat.
A műsor a karcsai Alapiskola kis diáklányainak éneklésével kezdődött, majd őket a dunaszerdahelyi Vox Camerata kórus fellépése követte, mindkét esetben Zöld Ágnes vezetésével. A felemelő, megható ünnepi beszédet dr. Erdődy Gábor, az ELTE rektorhelyettese mondta. A főtéren a községháza mellett álló Petőfi-táblánál a két karcsai Önkormányzat, a Petőfi Baráti Társulás mellett, dr. Erdődy Gábor és felesége, a Kismegyeri Napóleon Hagyományőrző Egyesület, Dabas város nevében Kosztolányi Gyula, a királyfiakarcsai Manó Klub, a Híd Párt Helyi Szervezete, az MKP Helyi Szervezete koszorúzással rótták le tiszteletüket. A március 15-i megemlékezés a himnusz eléneklésével zárult.

This entry was posted on hétfő, március 13th, 2017 at 07:22 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.