A PBT a 2014-es év első kultúrális rendezvényét a királyfiakarcsai kultúrházban tartotta 2014. január 26-án, mely a Magyar Kultúra jegyében zajlott.
A megjelenteket, a Társulás tagjait, a falubelieket, barátokat, ismerősöket a Társulás elnöke Erdős Péter köszöntötte. Megemlítette és emlékeztünk a fiatalon elhunyt aktív tagunkra, Surányi Lászlóra, akit a kegyetlen halál életének 54. évében érte el. Emléke örökké él!
A elnök úr a beszédében elmondta, hogy a Magyar Kultúra napját 1989. óta ünnepeljük, január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
Az emléknap alkalmából országszerte számos kultúrális és művészeti rendezvényt tartanak. Egy-egy program, esemény kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak megmutatni, átadni valamit kultúrális, művészeti életünk értékeiből. Ez tette a Petőfi Baráti Társulás is, ezen a jelentős napon a Jókai Színjátszó Társulat jött el Karcsára, akik Szigligeti Edétől a „Liliomfi“ című vígjátékot adták elő. A Jókai Színjátszó Társulatnak mi is gratulálunk, hisz december elején Szepsibren megrendezett XV. Egressy Béni országos színjátszó fesztiválon
a Liliomfi fődíjas lett. Megemlítendő, hogy Szepsiben a legjobb férfi alakítás díját Farkas Zoltán / Liliomfi/ kapta, valamint Szepsi város polgármesterének díját Farkas Imre nyerte el. A Jókai Színjátszó Társulat előadását Mészáros Beáta és Farkas Anna állították színpadra.
A vígjáték mondanivalóját, tartalmát sokan ismerjük a tv-ből, más színpadi előadásból.
A Jókai Színjátszó Társulat előadása fergeteges volt, mindannyiunk tetszését elnyerte. Csak gratulálni tudunk a Társulatnak és további sikereket kívánunk nekik. Mint kiderült, a Jókai Színjátszó Társulat tagja Farkas Imre úr is, aki Jóka község polgármestere. A főszerepet, a Lilliomfit, pedig Farkas Zoltán játszotta, aki a polgármester úr fia. További sikeres szerepeket, előadásokat kívánunk nekik.
A szereposztás a következő volt:
Liliomfi – Farkas Zoltán
Szellemfi – Hobot János
Mariska – Pongrácz Andrea
Szilvai Tódor – Takáci József
Kamilla – Ravasz Viola
Kányai – Farkas Imre
Erzsi – Szabó Mária
Gyuri – Németh Attila
Id. Schwarz – Ballán Gábor
János szomszéd – Kovács Józdef
Szomszédasszony – Halaj Mária

A PBT elnöke ismertette a közönséggel, a tagokkal az első félév programját, a kirándulásokra már ezen a napon lehetett jelentkezni. Molnár Ilona tanárnő, iskola-igazgatónő pedig részletesen informálta az érdeklődőket a május végére tervezett vajdasági kirándulás tervéről, programjáról.
Ezen a napon fizettük a tagsági illetéket is, kérjük a tagokat, hogy az illeték befizetését a 2014-es évre mielőbb rendezzék. Továbbá kérjük a tagságot és a támogatókat, hogy az adójuk 2%-ával támogassák a PBT sikeres munkáját, tevékenységét. Köszönjük szépen!

A képek megtekinthetők: www.picasaweb.google.com/petofitarsulas2

This entry was posted on péntek, január 31st, 2014 at 11:43 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.