2011.február 5-én nem mindennapi rendezvény, program zajlott a Csekészligetben. A PBT első alkalommal szervezett ” disznótoros napot”. Sokunk emlékezetében újból felidéződtek a gyermekkor, ifjúságunk régi hagyományos disznóvágásai, az előkészületektől az utolsó percnyi munkáig. A Ligetben jó volt ezeket a dolgokat újból feleveníteni. Dolgos kezek munkája mellett történt a szalonna/zsír/ olvasztása, a hurka, kolbász készítése. Mindez finom illatokkal is párosult, hiszen sült a pecsenye, főtt a disznótoros káposzta, készült a körömpörkölt. A munkálatokba a tagság is bekapcsolódhatott. A sütés, főzés, az egész munkamenet jó hangulatban folyt. Beszélgetve, nótázgatva, bor, forralt bor, pálinka mellett kellemesen telt a nap.
A Petőfi Baráti Társulás ezúton fejezi ki köszönetét  azon tagoknak, akik maximálisan segítették e rendezvény megszervezését, sütöttek, főztek mindenki megelégedésére.

This entry was posted on szombat, június 4th, 2011 at 00:28 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.