4
jún

Borkóstolós est

Posted by: szeri   in Nincs kategorizálva

2011. január 28-án Erdőhátkarcsán a PBT Székházában borkóstolós est megrendezésére került sor. A borokat Bott Frigyes és felesége mutatták be. A borász házaspár Muzslán termeszti a szőlőfajtákat.
A fiatal házaspár gondolata: “Szemünkben a bor igazi egyediség, miképp minden ember is az. Így hát azt tudják és azt merik tükrözni, amiből születtek: a termőhelyet, az Istenadta szépségeket, amit az alázattal élő ember képes felismerni. Lenni, amik vagyunk, a föld által, a szőlő által és a borok által is, hiszen azok vagyunk, ahogyan cselekszünk és amit magunkhoz engedünk, sem többek, sem kevesebbek.”
Jelenleg 9 ha szőlőterületet művelnek a muzslai hegy tetején 230 m tengerszint feletti magasságban. Ez a borvidék a Garam és a Duna által bezárt háromszög középpontjában fekvő muzslai dombok déli oldalán található.
Meghatározó fajtáik: Rajnai rizling, Olaszlizling, Zöld veltelini, Hárslevelű, Juhfark, Pinot noir, Kadarka.
További fajtáik: Tramini, Kékfrankos, Pinot blanc, Sauvignon blanc.
Törekednek a termőhely egyediségének megőrzésére, ezért a szőlőt alacsony kordonon, kis terheléssel művelik, boraikat pedig hagyományos módon, fahordókban erjesztik és érlelik.

This entry was posted on szombat, június 4th, 2011 at 00:24 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.