Új magyar emlékmű avatása
Boston

„ A Panoráma Világklub Massachusetts-i Társklubjának eseményeiből.

Március 17-én a bostoni Prudential télikertjében Petőfi emléktábla felavatására kerül sor. A költőt ábrázoló bronz domborművet Dr. Tarjányi József, a magyar Petőfi Társaság örökös tagja adományozta a Boston mellett élő Dr. Balogh Lajos családjának. A család úgy határozott, hogy felajánlja az alkotást a Boston környékén lakó magyar közösségek számára és egy Petőfi emlékhelyet alakít ki a belvárosban.
A Petőfi emléktábla helyét hosszas tervezés és körültekintő tárgyalások előzték meg. A szervezők Kossuth Lajosnak Bostonban, a Faneuil Hall-ban tartott beszédére támaszkodva és a 12 pont szabad eszmeiségét felidézve állították össze az emléktábla tervét felvázoló előadásukat, melyet sikeresen elfogadtattak a Prudential Building Commitee Board of Directors gyűlésén a bostoni vezetőkkel.
Az emléktábla felavatására Amerikába érkezik az adományozó, dr. Tarjányi József, valamint Lakatos István magyarországi előadóművész. A delegáció az USA keleti partján két, már meglévő Petőfi emlékhelyet is meglátogat körútja során.
Dr. Garai Gábor tiszteletbeli konzul, magyar Egyesület és dr. Balogh Lajos és családja anyagi támogatásával, valamint Dr. Széchényi Péter, a Panoráma Világklub Massachusetts-i Társklub alelnökének odaadó munkája következtében a Világklub Társklubjai közül elsőként Boston nyitja meg a magyar emlékhelyek kialakításának sorát. “

Dr. Baloghné Kovács Éva
Panoráma Világklub Massachusetts-i Társklubjának elnöke

This entry was posted on hétfő, április 22nd, 2013 at 18:20 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.