2011. január 28-án a királyfiakarcsai kultúrházban volt Somogyi Attila /1950-2011/ búcsúztatója. Attila 2011. január 20-án hunyt el.
” Azt mondják, hogy a múlandóság ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Ha a természetben bárhová nézünk, bárhová lépünk, mindenhol találkozunk a múlandósággal: egy – egy lehullott falevél, elhervadt virág vagy leesett madárka képében. Az emberi élet olyan, mint a gyertyaszál, amely előbb – utóbb elég. Diákkorunkban lelkesen szavaltuk: Petőfi Sándor: Szeptember végén c. versét.
” Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zölddel a nyárfa az ablak előtt.
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt,”

Gyermekkorunkban a vers mondása közben inkább a nyíló virágokra és a zöldellő nyárfákra gondoltunk és nem tudatosítottuk a téli világot, a fehér szemfedőt. És most ez a ” szemfedő ” itt van, jelen van.
A gyászoló család mellett a PBT vezetősége, tagsága is osztozik a család fájdalmában. Attila a PBT oszlopos tagja, mindig önzetlenül segítette a Társulás munkáját, áradt belőle a tenniakarás, a jóság és a szeretet. A balesete mindnyájunkat megrendítette. A jó Isten segítségével bíztunk Attila gyors felépülésében. Amikor hírt kaptunk a haláláról, nem tudtuk, nem akartuk elhinni, elfogadni ezt a szomorú hírt. Fájdalommal sújtotta az egész tagságot, a halála nagy űrt hagyott mindannyiunk lelkében, szívében.
Attila emléked örökké él!

This entry was posted on szombat, június 4th, 2011 at 00:22 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.