2010.december 11 – a PBT megalakulásának 9. évfordulója. Részlet a meghívó tartalmából: ” decembert írunk, odébb van még a karácsonyi ünnep maga, ám képeiben, hangulataiban itt van velünk, a szívünkben, a lelkünkben. Kedvünkre valók a tiszta nyugodt hangulatok, a meghittség képi világa. Számunkra, a PBT megalakulásának évfordulója,  a tagsággal együtt töltött  este az örömszerzés, az együvé tartozás megerősítése. Küszöbön a karácsony, mely ünnep titka a szeretet, hisz szeretetről szól minden, ami körbevesz bennünket. Ez ad értelmet életünknek és rá kell hogy jöjjünk, hogy szükségünk van egymásra, a hagyományaink őrzésére, a kultúránkra, egymás szeretetére és hogy így várjuk az ünnepek csendességét.”
A PBT megalakulásának, 9. évfordulójának ünnepe az egyházkarcsai templomban kezdődött az ARCOK énekegyüttes / Királyrév / adventi koncertjével.
” Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lekében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek.” / Babits Mihály /
A koncert előtt az egybegyűlteket Szalay Gyula esperes – plébános köszöntötte. Szólt az adventről, az Úr eljöveteléről, a karácsony közeledtéről.
Az Arcok énekegyüttes adventi koncertje nagyon nagy siker volt. Hangulatában, a karácsonyi várakozás időszakában a felcsendülő énekek
minden résztvevő szívét, lelkét melegítette. A templom csendjét az adventi koncert varázslatossá, meghitté tette. Az Arcok énekegyüttes 1998-ban alakult négy fiatal kezdeményezéséből. Tagok: Udvaros Krisztína, Bedecs Angéla, Erdélyi Csaba és Erdélyi Zoltán. Műsoraikat főként a magyar történelem jelentős eseményeihez igazítják és olyan dalokat válogatnak össze, olyan verseket zenésítenek meg, melyekkel kiemelik a magyarság, az anyanyelv fontosságát.
A koncert után az ünneplés Királyfiakarcsán, a kultúrházban folytatódott tovább. A PBT elnöke Erdős Péter éves beszámolót tartott, mérlegelve a 2010-es évet, megemlítve, felelevenítve az egyes programokat, kirándulásokat…..
Az est folyamán a kultúrprogram keretén belül fiatal gimnazista tehetség mutatkozott be, Kuruc Klaudia, aki modern tánccal lepte meg a közönséget.

This entry was posted on péntek, június 3rd, 2011 at 22:02 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.