Tisztelt Tagság !

Sok szeretettel hívok és várok Mindenkit 2023.10.11 -én 18.30 órára a Cserkészligetbe, a Karcsai Magyarság Házában tartandó Vendégváró sorozatunkra.
Az est vendége a Samaria Klezmer Band zenei együttes, akik a PBT tagjának Mészáros Katikának a meghívásának tesznek eleget.

A Samaria Klezmer Band 2016-ban alakult Somorján. Elsősorban hagyományos kelet-európai zsidó zenét játszanak, de repertoárjuk részét képezik a tradicionális jiddis és izraeli dallamok, valamint a múlt század zsidó színházaiban született – mára már világszerte ismert – dalok.

A zenekarunk 5 tagból áll. A zenei formáció insprirálója Lubomír Kompauer, klarinétos és Varsányi Gyuri, dobos. A hegedűs Varsányi Ildikó a harmonikás pedig Ozsvald Péter így együtt alkotott egy zenei formációt, amelyben az autentikus klezmer zene szintézisben jelenik meg a világzene különböző műfajaival és a népzene elemeivel. Az együttes repertoárját a zsidó zenei hagyományok gyökereiből kiinduló, hagyományos klezmer kompozíciók alkotják, melyeket változatos kelet-európai, balkáni és dél-amerikai zenei elemek tesznek még érzékletesebbé.

Szívélyes üdvözlettel:

Erdős Péter, a PBT elnöke

This entry was posted on szerda, október 4th, 2023 at 12:41 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.