A Petőfi Baráti Társulás elnöksége mély tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját a következő rendezvényünkre, amikor is első, államalapító, szent királyunk, hazánk fővédőszentje életét és művét idézzük fel főünnepe, augusztus 20-a alkalmából. Szent Istvánt a magyar história első, igazán történelem formáló személyiségének tekinthetjük. Nevéhez fűződik államiságunk alapjainak lerakása, az egyházi és világi intézményrendszer kiépítése és a magyarság keresztény hitre térítése.

Az ünnepségre 2023. augusztus 20–án délután 15.00 órától a királyfiakarcsai kultúrházban kerül sor.

Program :
BorzsaVári zenekar fellépése Kárpátaljáról
(A zenekart Kovács család alkotja Mezőváriból).

Ünnepi beszédet mond Deák Ernő a Bécsi Napló főszerkesztője.

Koszorúzás Szent István királyunk mellszobránál.

Szabó Magda: Amit tettél, az ég csodája volt című írásából idézve, hívom és várom kedves Mindnyájukat e csodálatos ünnepségre.

„Köszönjük neked, szent király hazánkat és önmagunkat, ezt az első ezer évet itt, kérünk, ne vond el rólunk romolhatatlan jobbodat. Te vagy legendáink legnagyobbika, István, szent király, aki megnyitottad előttünk az élet kapuját. Amit te tettél, jövendőt és anynyelvünk legfigyelemreméltóbb elvont főneveit: józan határú emlékezés, felejtés és bocsánat”.

Üdvözlettel :
Erdős Péter, a Petőfi Baráti Társulás elnöke

This entry was posted on vasárnap, augusztus 13th, 2023 at 11:35 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.