10
márc

A PBT következő programjai

Posted by: magdi   in Nincs kategorizálva

Tisztelt Tagság !

Az ünnepi meghívó mellett, szeretném tudatni a tisztelt tagsággal az elkövetkező időszak rendezvényeit.

Legközelebb március 18 –án, szombaton délután 14.00 órakor találkoznánk a cserkészligetben, ugyanis az éves nagy brigádot szeretnénk megtartani. Az elmúlt héten kevesebb létszámmal ún. kis–brigádot már tartottunk, amely során a férfiak a fák botlását végezték, míg az asszonyok az újra festett székházat, illetve a Karcsai Magyarság Házát takarították ki. Ezúton is köszönöm a segítségüket. De így is maradt még munka 18 –ra, ezért kérem Önöket, hogy minél nagyobb számban jöjjünk össze. A brigád után kemencében sült finomságok lesznek felszolgálva.

2023. 04.28 –án 17.30 órai kezdettel a cserkészligetben a Karcsai Magyarság Házában Molnár Ilona, a PBT örökös tagja jóvoltából könyvbemutatóra kerül sor. Deák Ernő Útkeresés a jövőbe c. könyvét méltatja Böröndi Lajos szerkesztő, költő. Deák Ernő 1956 óta él Ausztriában, ott tanult a bécsi egyetemen. A filozófia és a történelemtudományok kandidátusa lett. Az Osztrák Tudományos Akadémia munkatársa és a Bécsi Napló főszerkesztője. A könyvbemutató könyvárusítással egybekötött, a könyv kedvezményes ára 25 euró, a szerző aláírásával ellátva.

2023. 05. 19–én, 18.00 órától már a májusi pompájában tündöklő cserkészligetben retró bulit szervezünk.

Először Magyarország egyik legnevesebb pincészete a balatonfüredi Figula pincészet tart borbemutatót. A Figula Családi Pincészet 1993–ban kezdte meg működését a Pannon–táj ékköveként emlegetett Balaton– régióban. A 30 hektáros birtokon szigorú hozam korlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítik boraikat. Munkájuk eredményeként hazai és világversenyeken értek el sikereket. Figula Mihály többéves munkája elismeréseként 2000–ben elnyerte a Magyar Bor Akadémiától az ország egyik legnagyobb szakmai elismerését, az Év bortermelője megtisztelő címet, fia ifj. Figula Mihály pedig a „Borászok Borásza 2019“ díjjal gazdagodott.

A borkóstoló után kemencénkben sült finom vacsora kerül felszolgálásra, majd Felvidék egyik legjobb gitárpárosának Zsapka Attilának és és Emmer Péternek a zenéjére lehet majd éjfélig táncolni és mulatni.

Belépődíj elővételben 20 euróért vásárolható meg.

Szívélyes üdvözlettel :
Erdős Péter a Petőfi Baráti Társulás elnöke

This entry was posted on péntek, március 10th, 2023 at 18:38 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.