Tisztelt Tagság!

Advent van, napok kérdése és itt a karácsony! Karácsonykor kicsit megáll az idő, időt ad és hagy az embernek arra, hogy miért lett és miért van.

Szeretném ismertetni a Tisztelt Tagsággal a 2023 –as esztendő első két rendezvényét, illetve a nyári kirándulásunk programját.

Minden jel arra mutat, hogy 2023. január 1-én három éves kihagyás után, újra megtudjuk tartani este 17.00 órától a síposkarcsai faluházban az újévi gálakoncertet, amelyet a hagyományokhoz híven az Egyházkarcsai Önkormányzattal közösen szervezünk meg. A támogatói jegyek elővételben 20 euróért kaphatók az Egyházkarcsai Községi Hivatalban, illetve személyemnél.

Mint tudjuk, január 1 –én lesz 200 esztendeje, hogy társulásunk névadója Petőfi Sándor megszületett. Sokat gondolkodtam azon, mikor is ünnepeljük e kétszáz éves évfordulót, mivel elsején gálakoncert is van és így túl sűrű lett volna a nap, ezért úgy döntöttem, hogy a nagy magyar költőnk születésnapját 2023. január 22 –én, (a Magyar Kultúra Napján) délután 15.00 órától a királyfiakarcsai kultúrházban fogjuk tartani.
Az ünnepségre már javában készülnek a nyugdíjas szervezet tagjai Malina Rozália és a Manó klub tagjai Dohorák Szilvia vezetésével, akik tartalmas programmal szeretnék ezt az évfordulót emlékezetessé tenni. A rendezvény után kerül sor a tagsági illeték befizetésére a 2023 –as esztendőre, amely továbbra is 10 euró személyenként.

PBT nyári kirándulása Észak – Olaszországba vezet, mégpedig 2023. július 26 és 30 –a között.
Szállás 4 éjszaka San Zenoban a Hotel Jolandában lesz, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora).

Részvételi díj 390 euró személyenként.

A kirándulásra csak telt autóbusz esetén kerül sor!

Program :
1. nap
a, Indulás: 5.00 Dunaszerdahelyről, majd 5.10 Királyfiakarcsáról
b, egészségügyi megállók 3 x
c, Marostica – 15.00 körül érkezés, közös séta, szabadidő
d, Bassano de Grappa – belvárosi séta, majd rövid szabadidő
e, Szállás elfoglalása, vacsora, pihenés

2. nap
a, reggeli b, 9.30 – indulás Riva del Garda városába, közös séta, rövid szabad program. c, 12.00 – Malcesine – felvonóval Monte Baldora (lenyűgöző látvány), utána pihenés, strandolás, séta és ebéd lehetősége

3. nap
a, reggeli b, 9.00 indulás Trentoba – városnézés, rövid szabad program
c, 11.15 indulás Meranoba, közös séta, ebédszünet
d, 13.30 Trauttmansdorf – botanikuskert látogatása, továbbutazás
e, 16.30 Bolzano városnézés, fakultatívan – régészeti múzeum
f, Érkezés a szállásra, vacsora, pihenés

4. nap
a, reggeli b, 9.30 Indulás Sirmione településre
c, 10.30 Sirmione közös séta, szabadidő, hajókázás, strandolás
d, 13.30 Bardolino, séta, olíviaolaj múzeum, majd borkóstoló falatkákkal a Valetti birtokon. e, Érkezés a szállásra, vacsora, pihenés

5. nap
a, reggeli b, korai indulás a Misurina tóhoz c, 11.30 Misurina tó, séta, szabad program
d, 12.30 Auronzo menedékház
e, 13.30 indulás haza … késő esti érkezés

A kirándulás a Pepitatours utazási irodával valósulna meg.

Tisztelt Tagság !
Szeretném megköszönni kedves Mindnyájuknak az egész éves együttműködést. Külön köszönöm mindazoknak akik különféle módon segítették, támogatták a PBT.
Rázzuk le magunkról a múlt hibáit, maradjon a múlt a múltnak, de ne legyen forrása a jövőnek, hogy így a szeretet örömnapja áldást hozzon számunkra, s így őszinte érzelemmel kívánhassunk egymásnak boldog karácsonyt !

Szívélyes üdvözlettel :
Erdős Péter
a Petőfi Baráti Társulás elnöke

This entry was posted on szerda, december 14th, 2022 at 12:12 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.