Petőfi Baráti Társulás csatlakozása a SZAKC-hoz
„Új tagszervezetként a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás 2022. 11. 11-én a Csallóközi Múzeumban tartott közgyűlésen jelezte csatlakozási igényét a SZAKC-hoz, melyet a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. A szervezetet, melynek 220 tagja van, Szerencsés Magdolna mutatta be.

Céljuk, hogy megőrizzék a magyar örökséget, támogassák a fiatalokat. Az elmúlt 20 év alatt számos értékes vendége volt a társaságnak. A SZAKC-cal folytatott együttműködésük több évre nyúlik vissza, így például közös szervezésben valósult meg 2017-ben a Magyarok Nagyasszonya szobrának felavatása Királyfiakarcsán.
A Széchenyi Társaság elnöke, Szemereky Zoltán hozzászólásában megjegyezte, nagyon időszerű a csatlakozás, hiszen a Petőfi-emlékévben vagyunk.”

Pósa Homoly Erzsó, Felvidék.ma 2022.11.11.

2022. november 12-én a karcsai Magyarság Házában összegyűlt Petőfi Baráti Társulás tagjait Csiffári Ferenc tájékoztatta a PBT jóváhagyott csatlakozásáról a SZAKC-hoz.
Az örvendetes hír után Erdős Péter elnök köszöntötte a Társulás szép számban megjelent tagjait. Utána kezdetét vehette a hagyományos Márton-napi liba lakoma szekszárdi borász házaspár által kínált borkóstolóval. A finom libacomb a tagság által épített szabadtéri kemencében sült Erdős Péter felügyelete mellett ügyes, hozzáértő petőfis asszonyok közreműködésével. Jó volt látni az önfeledten társalgó, egymást régebben látó baráti kapcsolatban álló embereket. Elmondhatjuk, hogy nem csak a kulináris élvezetekről szólt a Petőfi Baráti Társulás Márton-napi liba lakomája, hanem a jövőben megtervezett rájuk váró kulturális és egyéb programok ismertetéséről is.
Jó lenne, ha fiatal tagokkal bővülne a tagság. Ezért olyan programok szervezésében is gondolkodik a tagság, melyet fiatalok megbízásával kellene megvalósítani. Ötletnek nem rossz, már csak tettre kész fiatalokat kell az ügynek megnyerni, megszerezni.
Bízzunk a Társulás ezen törekvésének sikerében!

Molnár Ilona
Tiszteletbeli örökös PBT-tag

This entry was posted on vasárnap, november 13th, 2022 at 16:50 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.