Pápai áldás a királyfiakarcsai Magyarok Nagyasszonya szoborra
Írta: Pogány Erzsébet, Felvidék.ma – 2017.04.21.

Április 21-én délután Királyfiakarcsán találkozott a Petőfi Baráti Társulás vezetősége és néhány meghívott vendég. Meglepetésben volt részük: Puss Sándor jezsuita szerzetes átadta Erdős Péternek a Vatikánból érkezett okiratot: Ferenc pápa áldását küldi a Magyarok Nagyasszonya Szoborbizottság valamennyi tagjának életére.

A meglepetés várakozáson felüli hatást váltott ki. Miközben a társaság éppen a szoborállítás körüli gondokról egyeztetett, megérkezett Puss Sándor atya, és hozta magával a díszes okmányt, a Szentatya fényképével és aláírásával, az alábbi szöveggel: Őszentsége Ferenc Pápa szívből adja apostoli áldását Erdős Péter és a Magyarok Nagyasszonya Szoborbizottság minden tagja életére, kérve számukra a mennyei kegyelmek bőséges kiáradását és a Boldogságos Szűz Mária folytonos anyai pártfogását.

Az okiratot Vatikánban 2017. február 21-én állították ki, de csak most nyílt rá alkalom, hogy Puss Sándor atya, aki az áldást kérte Ferenc pápától a legutóbbi római útja alkalmából, személyesen átadja a Petőfi Baráti Társulás elnökének, Erdős Péternek.

Az ünnepséggé nemesedett tanácskozáson jelen volt Boros Károly, a helyi esperes úr is, aki örömét fejezte ki, támogatásáról biztosította a szobor ügyében tevékenykedőket és köszönetet mondott az erőfeszítésekért.

Erdős Péter megilletődve vette át az áldásról szóló okiratot, azok körében, akikre sok éve számíthat közösségépítő munkája során. A Szoborbizottság többi tagjának május 13-án, Budapesten lesz alkalma megmutatni az okiratot, a Máriaremetei Bazilikában, amikor Rieger Tibor alkotását bemutatják a közönségnek. Ebben a templomban kap méltó helyet a szobor addig, amíg Királyfiakarcsára szállítják, hogy augusztus 19-én ünnepélyesen felavassák.

A jelenlévők ezután egyeztettek arról, milyen programot készítenek az ünnepségre, milyen legyen a forgatókönyv. Gazdag tapasztalattal rendelkeznek már, hiszen közel húsz éve szerveznek a festői környezetben létesített Cserkészligetben szabadtéri ünnepségeket. Most arra számítanak, hogy minden korábbinál nagyobb számú érdeklődőt vonz majd a Magyarok Nagyasszonya szobor felavatása a csallóközi kis településen.

This entry was posted on péntek, április 21st, 2017 at 21:11 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.