Archive for november, 2018

Mindenszentek napja, halottak napja alkalmából a Petőfi Baráti Társulás tagjai, a barátok, az ismerősök az elhunyt tagtársakra emlékeztek, 2018. október 31-én a Cserkészligetben.

A katolikus egyházunkban a mindenszentek az összes üdvözült lélek emléknapja. A halottainkról emlékezünk meg, akik az életünk részei.
Nem kétséges, sokat tudunk a gyászról, tudjuk, hogy sosem szűnik meg a hiányérzet, csak valahogy megtanulunk élni az üres, tátongó űrrel, amit maguk után hagytak azok, akik elmentek.

Október 31-én, azokról emlékeztünk meg, akik már nincsenek velünk, de az emlékük a szívünkben él tovább. Egyetlen reményünk a hit, hisz dolgozni, tenni kell, az élet megy tovább…

Fekete István gondolatával élve: “nincs már ezen a napon fájdalom, csak enyhe távoli szomorúság úszik a táj felett, mint maga az ősz, bánatos, ködös álomra készülő ragyogása.
Lelkileg bizonyos vigasztalás mindnyájunknak, ha az elhunytakért, az elköltözött szeretteinkért imával, szentmisével, virággal, és az örök világosság jelképével, a gyertyagyújtással még tehetünk.

Elhunyt társaink, akikről megemlékeztünk:
Rabay Anna – Királyfiakarcsa
Kürthy Béla – Dunaszerdahely
Póda Albert – Albár
Balogh Mihály – Győrság
Görcs Terézia – Etrekarcsa
Somogyi Attila – Erdőhátkarcsa
Noszek Alojz – Dunaszerdahely
Pongrácz Ernő – Szentmihályfa
Lelkes Mária – Dióspatony
Surányi László Dunaszerdahely
Majthényi György – Etrekarcs
Hajdú László – Szentmihályfa/Egyházkarcsa
Puha Kornélia – Kulcsárkarcsa
Bartal György – Etrekarcsa
Mészáros Klára – Királyfiakarcsa
Páder Gyöngyi – Pénzesgyőr
Ürögi Antal Tamás – Nagyudvarnok

Nyugodjanak békében, az emlékük él! A szeretet örök!