Tisztelt Tagság !

Már csak napok kérdése és a PBT otthona a Cserkészliget, úgy fog kinézni, ahogy tavaly nyáron a munkálatok megkezdése előtt elképzeltük. Azóta a járvány ellenére jókora munka lett elvégezve, igaz ezt a tagság nagy része nem is tudja, csak az a pár ember, aki részt vett a munkálatokban. Az elkövetkező napokban a parkosítás következik. Szeretnénk fásítani (egy kis arborétumot akarnánk), illetve virágokat ültetni. Itt szeretném megkérni a Tisztelt Tagságot, akik hajlandók lennének részt venni ezen munkálatokban, azok jelentkezését várom. Várjuk, olyan személyek jelentkezését, akik hajlandók lennének részt venni a fa ültetésben, azoktól kontajnérekben árult nemes fákat várunk felajánlásra. (ami még hiányzik: bükk, gyertyán, nyír, japán fűz, kőris, tiszafa, szil, császárfa, – de lehet természetesen más is). Szintén várjuk azok felajánlását, akik élő illetve cserepes virágokkal tudnának segíteni a társulásnak. Továbbá várjuk azon tagtársaink jelentkezését, akik régi (számukra már felesleges) gazdasági szerszámokkal rendelkeznek és ezeket hajlandók lennének felajánlani a PBT gyűjteményébe.
Kedves szívességüket és nagylelkűségüket előre is köszönjük!

Tisztelt Tagság !
Sajnos már második március 15–i megemlékezés marad el a járvány miatt. Tavaly ilyenkor még a járvány elején tartottunk, valójában akkor még csak a médiából értesültünk, hogy Kínában és Olaszországban milyen csapást tud is mérni az emberiségre. Ami egy éve rossz hír volt az említett országokból, azt ma sajnos mi is átéljük idehaza. Napokban szomorúan adtam hírt arról, hogy tisztelt tagtársunk Dósa Tibor mérnök úr is a Covid áldozata lett. Nyugodjon békében! Reménykedünk, hogy a vakcinázás által sikerül megszabadulnunk e súlyos betegségtől. Imáinkban kérjük a Magyarok Nagyasszonyát adjon erőt Mindnyájunknak a jövendőhöz!

Mint tetszenek tudni, PBT névadójának Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulójának a megünneplésére készül a magyar társadalom. A 2022-23-as évekre tervezett bicentenárium során a szervezők célja a méltó ünnepi hangulat megteremtése. Én is nagyon fontosnak tartom, olyan kiemelkedő példaképekről való megemlékezést, mint amilyen a forradalmárköltő volt, főleg most ebben a mai értékvesztett világunkban. Mindannyiunknak tudatosítani kell, hogy Petőfi huszonhat éve alatt olyan világviszonylatban is jelentős életművet hagyott hátra, amely azóta is meghatározza a magyarságról való gondolkodásunkat. Ízig–vérig magyar volt, életét adta a hazáért és kitörölhetetlen nyomott hagyott maga után. Szeretném, ha a járvány elvonulása után az immár a Cserkészligetben pompázó Karcsai Magyarság Házában, (amelynek a belső falai Kiss Mártika művésznő jóvoltából, Petőfi életútját és néhány versét örökíti meg) a költő születésének kétszázadik évfordulójára mi is számos rendezvénnyel tudnánk emlékezni.

Szeretnék köszönetet mondani, azoknak akik a jövedelem adójuk 2 százalékát ezúttal is a PBT – ajánlották fel illetve azoknak is, akik a járvány ellenére is befizették már ez évi tagsági díjukat!

Befejezésül, kellő óvatosságra szeretném inteni Mindannyiunkat, hogy mielőbb találkozhassunk.

Üdvözlettel : Erdős Péter

This entry was posted on kedd, március 16th, 2021 at 14:24 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.