Karácsonyra várva

Demeter József szászrégeni nyugalmazott református lelkész barátunk beleegyezésével bocsátjuk olvasásra a Petőfi Baráti Társulás tagjai számára hozzánk írt sorait.

Kedveseink!

Most, amikor nemsokára megszólalnak a karácsony harangjai, egyetlen nagy jó hírt tesznek közzé:
A Szeretet Megszületett ide a mi beteg világunkba. Hallatlanul nagy dolog, s ha jól meggondoljuk, ehhez fogható pozitív esemény még sohasem történt e világ életében. Erről az üzenetről szeretnék majd szólni a karácsonyi szolgálatom során, s ezt osztom meg Kedves Barátaim veletek e mostani pár sorban.
Sajnos ma már nincs hírértéke a jó hírnek. Senki vagy nagyon kevesen figyelnek erre, s hogy olyan a világ, amilyennek Ti is látjátok: éppen ezért van, hogy nincs szüksége a ma emberének metafizikai értékekre. Remélem, a magunkfajta emberek kissé másképp gondolkodunk, s nem kilépni szeretnénk ebből a világból, hanem tenni valamit azért, hogy más legyen.
Kedveseink, adja Isten, hogy a mostani nagyon furcsa karácsony közepette is találjátok meg a Ti és Szeretteitek békességét és benső, lelki gazdagságát.

Szeretettel, Demeter József szászrégeni ny. lelkész barátotok és családja

This entry was posted on vasárnap, december 20th, 2020 at 19:50 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.