A Petőfi Baráti Társulás tagjai 2019. december 7-én somlóhegyi adventi látogatáson vettek részt a Csordás-Fodor Borházban. A PBT hosszú évek óta szoros kapcsolatban és barátságban áll a Borház tulajdonosával, (tagjaival) és a Borház képviselőivel. A Borház meghatározó személyisége a mindenki által jól ismert Piroska néni, kinek meghívására látogattunk el Somlóra. A Csordás-Fodor Borház több évtizede termel szőlőt és készít borokat a Somló hegyen.

A Borházban Piroska néni és lelkes kis közössége fogadott bennünket, majd egy felemelő, szívet-lelket melengető adventi katolikus szentmisére került sor. Id. Derzsi György vállalta a kántor szerepét, a szentmisét Ocsovai Gábor – Grácián atya (Zalaegerszegen a Jézus Szíve plébánián szolgál) celebrálta.

A szentmise után Piroska nénit köszöntöttük, 80 éves szülinapja alkalmából. Piroska néni már a kezdetektől letette a névjegyét a Társulás mellett. Minden egyes alkalommal, jótékonyságával, segítségével emelte a kulturális rendezvényeink színvonalát. Kísérje őt továbbra is a Jó Isten áldása, tartsa meg őt sokáig egészségben, boldogságban és szeretetben. Isten éltesse!

A finom ebéd elfogyasztása mellett a Borház borainak kóstolására került sor, pincelátogatással egybekötve.

Köszönet Erdős Péternek az út szervezéséért, köszönet Piroska néninek és a Borház minden tagjának a szíves vendéglátásért, fogadtatásért.

This entry was posted on hétfő, december 16th, 2019 at 18:24 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.