Mindenszentek napja, halottak napja alkalmából a Petőfi Baráti Társulás tagjai, a barátok, az ismerősök az elhunyt tagtársakra emlékeztek, 2018. október 31-én a Cserkészligetben.

A katolikus egyházunkban a mindenszentek az összes üdvözült lélek emléknapja. A halottainkról emlékezünk meg, akik az életünk részei.
Nem kétséges, sokat tudunk a gyászról, tudjuk, hogy sosem szűnik meg a hiányérzet, csak valahogy megtanulunk élni az üres, tátongó űrrel, amit maguk után hagytak azok, akik elmentek.

Október 31-én, azokról emlékeztünk meg, akik már nincsenek velünk, de az emlékük a szívünkben él tovább. Egyetlen reményünk a hit, hisz dolgozni, tenni kell, az élet megy tovább…

Fekete István gondolatával élve: “nincs már ezen a napon fájdalom, csak enyhe távoli szomorúság úszik a táj felett, mint maga az ősz, bánatos, ködös álomra készülő ragyogása.
Lelkileg bizonyos vigasztalás mindnyájunknak, ha az elhunytakért, az elköltözött szeretteinkért imával, szentmisével, virággal, és az örök világosság jelképével, a gyertyagyújtással még tehetünk.

Elhunyt társaink, akikről megemlékeztünk:
Rabay Anna – Királyfiakarcsa
Kürthy Béla – Dunaszerdahely
Póda Albert – Albár
Balogh Mihály – Győrság
Görcs Terézia – Etrekarcsa
Somogyi Attila – Erdőhátkarcsa
Noszek Alojz – Dunaszerdahely
Pongrácz Ernő – Szentmihályfa
Lelkes Mária – Dióspatony
Surányi László Dunaszerdahely
Majthényi György – Etrekarcs
Hajdú László – Szentmihályfa/Egyházkarcsa
Puha Kornélia – Kulcsárkarcsa
Bartal György – Etrekarcsa
Mészáros Klára – Királyfiakarcsa
Páder Gyöngyi – Pénzesgyőr
Csiba Ottó – Dióspatony
Ürögi Antal Tamás – Nagyudvarnok

Nyugodjanak békében, az emlékük él! A szeretet örök!

This entry was posted on péntek, november 2nd, 2018 at 21:00 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.