Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében szeptember 23-án, szombaton került sor a Magyar Örökség-díj átadásra, melyet harmadikként a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulat kapott meg magyarságszolgálatáért.

A díjat Erdős Péternek, a Petőfi Baráti Társulat elnökének Dr.Rókusfalvy Pál adta át. A Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumába való bekerülést az Aranykönyv V. kötete őrzi. Gratulálunk Erdős Péternek, a Társulat elnökének, valamint Szerencsés Magdalénának és a Petöfi Baráti Társulat legaktívabb tagjainak, hogy eme dicsőséget kivívták, mely példa lehet az egész szlovákiai magyarság számára magyar közösség fenntartásából, megőrzéséből, magyar kultúra ápolásából. Kívánjuk, hogy a magyar csallóközi ifjúság követője legyen eme példának.

Mint a magyar szakközépiskola igazgatója és Erdős Péter volt magyar tanára büszke vagyok erre a magyarságtudatra, mellyel nemcsak Erdős Péter és családja, hanem az ünnepségre elutazó Petőfi Baráti Társulat 50 kísérő tagja is rendelkezik.

Molnár Ilona,tanár és iskolaigazgató

This entry was posted on kedd, szeptember 26th, 2017 at 11:47 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.