2016. december 17-én az egyházkarcsai római katolikus templom adott otthont az adventi koncertnek.
„Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát.”

Részlet egy 2015-ös interjúból, Érsek Rezsővel:
Érsek Rezső a 2001-ben alakult énekkar menedzsere és vezetője, aki Kollár Katalinnal együtt vezényli a kart. Az énekkar a Szent György-templom kórusaként alakult meg. Ma is a templom énekkaraként működnek. „Nemcsak egyházi énekeket énekelnek, hanem klasszikus énekkari műveket is. Fellépnek a városi rendezvényeken és nagyobb egyházi ünnepeken. Nehezebb műveket is tanulnak, sok számot zenekari kísérettel adnak elő. Az utóbbi időben modern dalokkal bővítették a műsort, ezzel is próbálnak új tagokat vonzani. „Az elején 12-13 fővel indultak, a mostani létszám eléri a 26-27 főt. Jól egymásra talált a csapat, szeretnek együtt énekelni. Örülnének, ha új tagok is csatlakoznának hozzájuk. Az énekkar a koncertjeit CD-n és DVD-n is rögzíti. „Ezeken követhető az énekkar fejlődése, és a vezető szerint egyre szebben szólnak a darabok.”
Az egyházkarcsai templomban Kollár Katalin és Érsek Rezső vezényletével, a kórus kíséretében szebbnél szebb karácsonyi dallamok csendültek fel. Köszönjük a csodálatos, felemelő adventi koncertet.
2016-ban a Szent György kórus jubileumi évébe lépett, 15 évesek. A jubileum alkalmából jó egészséget, szép sikereket, fellépéseket kívánunk a dunaszerdahelyi Szent György kórusnak.

This entry was posted on vasárnap, január 8th, 2017 at 17:14 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.