Mindenszentek napja, halottak napja alkalmából az elhunyt tagtársainkra emlékezve jöttek össze a PBT tagjai a Cserkészligetben 2014. október 31-én. Mindenszentek, illetve a halottak napja november első és második napját jelentik. A halottainkról emlékezünk meg, akik az életünk részei.
Sokat tudunk a gyászról, tudjuk, hogy sosem szűnik meg a hiányérzet, csak valahogy megtanulunk élni az üres, tátongó űrrel, amit maguk után hagynak azok, akik elmennek.
Október 31-én , a Cserkészligetünkben, azokról emlékeztünk meg, akik már nincsenek velünk, de az emlékük a szívünkben él. Ha becsukjuk a szemünket, felvillan szelíd mosolyuk, az arcuk, és még itt lebeg körülöttünk néhány itt hagyott szavuk, mondatuk, gondolatuk, jó cselekedetük, viccelődéseik, nótázásuk.
Ezen az estén fényesen világítottak az emlékezés lángjai a keresztünk alatt.
Demjén Ferenc énekes soraival egy- egy gyertyával/ mécsessel / emlékeztünk meg az elhunyt tagjainkról.
„ Mindazokért,
kiket nem láttunk
már régen,
Akik velünk együtt
ünnepelnek az égben,
Kiknek
őrizgetjük szellemét,
Mindazokért
egy – egy gyertya égjen“.

Az emlékezés mécsesei a következő tagokért volt:
Rabay Anna – Királyfiakarcsa
Kürthy Béla – Dunaszerdahely
Póda Albert – Albár
Balogh Mihály – Győrság
Görcs Terézia – Etrekarcsa
Somogyi Attila – Erdőhátkarcsa
Lelkes Mária – Dióspatony
Noszek Alojz – Dunaszerdahely
Surányi László – Dunaaszerdahely
Pongrácz Ernő – Szentmihályfa

Imádkoztunk együtt közösen a halottaink lelki üdvéért, mely bennünk is megerősíti a hitet, hogy tovább éljük, tegyük a hétköznapjainkat.

This entry was posted on péntek, október 31st, 2014 at 21:40 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.